"Allting är möjligt"

Vårt motto visar vår ambition att sträva och växa, och att leverera den perfekta lösningen för våra kunder.

1999 Grundad
12 Medarbetare
2 140 Kvadratmeter
>220 Framgångsrika projekt

Vi på Ekatech har mångårig erfarenhet inom processautomation och robotics med projekt överallt i Europa, men våra rötter är fortfarande djupt rotade i Smålands hjärta.

1999

Ekatech grundades i Hensjö Ekagård, Småland. Fokuset låg på konsultation med projektering av industriell el och datateknik samt styr- och reglerteknik.

2002

Ekatech ombildades till Ekatech AB och breddade sin verksamhet genom att erbjuda byggnation av styrskåp och utrustning, samt projektering av mekaniska projekt.

2010

Verksamheten flyttade till en större anläggning i Broaryd, Småland. Det gav inte bara större kontorsytor, men tillät att producera kompletta robotceller på plats.

2015

Ekatech flyttade till en ännu större anläggning i Smålandsstenar, Småland, vilket har excellenta transportförbindelser och en ännu större verkstad och montagehall. Nu kan vi producera flera robotar samtidig.

2020

Företaget växte ur sin anläggning igen, men den här gången flyttade vi inte - vi byggde till istället. Idag erbjuder Ekatech lösningar inom hela området av industriautomation med robotics och processautomation inom alla industrier och håller fast vid sina rötter inom konsultation.

2021

Ekatech AB byter namn till Ekatech Automation AB för att göra det lättare för kunder och potentiella kunder att förstå sin expertis.

Ta reda på mer